Demo WordPress site

Beneficiile migdalelor asupra sănătății

Dulci sau amare, crude sau prăjite, migdalele sunt fructe extrem de valoroase, bogate în nutrienți și grăsimi sănătoase, care nu trebuie să lipsească din alimentație. Pentru că este important să știți câteva beneficii ale consumului de migdale și pentru a vă convinge cât de sănătoase sunt, vă prezentăm mai multe informații despre ele.

Migdalul provine din Iran, dar a început să fie cultivat de-a lungul vremii și în alte zone ale lumii, din Africa de Nord, Asia și chiar în Europa. Și, să nu vă surprindă, dar există livezi de migdal și în România. Migdalele, fructele acestui pom, se pot consuma ca atare, dar se pot și prepara, obținându-se inclusiv făină, ulei și lapte de migdale.

Beneficii asupra nivelului de colesterol „rău”

Poate nu știați, dar migdalele conțin 80% grăsimi mono-nesaturate care contribuie la reducerea riscului de boli de inimă. Migdalele vin la pachet cu steroli vegetali, care sunt compuși ce împiedică organismul să absoarbă colesterolul. Dacă consumați o treime de cană de migdale pe zi, vă scădeți nivelul de colesterol „rău” (colesterol LDL).

Porție consistentă de calciu

Dintre toate nucile, migdalele au cel mai mult calciu, esențial pentru construirea oaselor sau coagularea sângelui. Calciul este important pentru a avea mușchii sănătoși și o inimă puternică. Iar cei care au alergii la lapte sau evită lactatele din alte motive, pot să consume laptele de migdale, un excelent substitut pentru laptele de vacă. Este fără lactoză și fără colesterol și este adesea îmbogățit cu nutrienți și vitamine. Este un veritabil înlocuitor de lactate, asigurând și calciul de care are atâta nevoie organismul și nu numai. Fosforul și magneziul din migdale contribuie la susținerea sănătății oaselor și a dinților.

Migdalele, pline de fibre

Fibrele sunt necesare în dieta zilnică, fiindcă vă ajută să vă mențineți nivelul zahărului din sânge în limite normale și vă ține sub control colesterolul.

Beneficii privind pierderea în greutate

Dacă vreți să slăbiți, migdalele vă ajută să vă simțiți mai sătui. Unele studii arată că migdalele contribuie din plin la creșterea metabolismului, ajutând la pierderea în greutate.

Un somn mai bun

Grăsimile nesaturate din migdale măresc nivelul serotoninei pe parcursul zilei. Serotonina este o substanță chimică din creier care vă ajută să vă controlați ciclurile de somn/veghe. Niveluri mai ridicate în timpul zilei înseamnă un somn mai bun noaptea. Migdalele conțin vitaminele B1, B2 și B6, care pot influența pozitiv sistemul nervos.

Cresc imunitatea

Aceste fructe au în compoziție și alte minerale precum mangan, potasiu, zinc, fier și cupru, de care organismul are nevoie, dar și vitamina E, un antioxidant care vă ajută să luptați cu bolile și să vă creșteți imunitatea.

Alexandra Mănăilă

Jurnalist specializat în domeniul medical

Credit foto: © Anawat Sudchanham-123RF.COM

Articole asemănătoare

Ce alimente să consumi ca să ții la distanță depresia

Mihai Mija

Adevărate “surse de sare”, strategii pentru a mânca nesărat

Mihai Mija

Nuci pentru un creier sănătos

Mihai Mija